SQLWord – Een prima alternatief voor BI Publisher door eenvoud en prijsstelling

Oracle BI Publisher is een geavanceerde Business Intelligence rapportage tool die wordt geleverd met de Oracle E-Business Suite. BI Publisher werd oorspronkelijk ontwikkeld om rapportage problemen van Oracle Applications op te lossen en is bedoeld om Oracle Reports te gaan vervangen.

BI Publisher kan verschillende soorten templates samenvoegen met XML-gegevens uit diverse bronnen naar verschillende formaten zoals RTF, PDF, HTML, Excel (HTML) of Tekst voor gebruik in EFT en EDI. Helaas wordt het moderne compacte .docx formaat niet ondersteund. Wij vinden BI Publisher ook een erg fraaie rapportage tool die veel functionaliteit biedt maar we vinden het ook nogal erg duur.

Een processor licentie voor BI Publisher kost maar liefst € 36,500 en jaarlijks moet ook nog eens € 8,000 worden betaald voor software-updates en support.

De BI Publisher licentie prijsstelling sluit niet aan op de budgetten van klanten die gebruik maken van Oracle APEX dat een gratis Oracle product is.

Als uw eisen niet zo hoog zijn en u hoeft eigenlijk alleen maar tekst rapportage uit een Oracle database naar Microsoft Word of PDF-documenten te genereren dan is SQLWord een veel goedkopere oplossing en een prima alternatief voor BI Publisher.

BI Publisher architectuur

BI-Publisher-Diagram

SQLWord architectuur

IMG_architecture

Vergelijking van deze rapportage tools

SQLWord BI Publisher
User based licenties De basis licentie (max 5 users) begint bij € 1,500 Named users zijn niet erg realistisch bij Oracle. U bent al vrij snel verplicht om een processor licentie af te nemen voor € 36,500
Software updates & support jaarlijks 20% 22%
Training 30 minuten zelfstudie is voldoende 3 dagen intensieve training cursus volgen om er een beetje mee te kunnen werken. Deze cursussen kosten gemiddeld €1,500 per ontwikkelaar
Data sources Alleen Oracle databases Oracle, SQL Server, E-Business Suite, Peoplesoft, Siebel, JDE, OLAP, Web Services
Output formats DOCX, PDF RTF, PDF, HTML, Excel, Power Point, Flash, CSV, XML, EDI, EFT. DOCX wordt niet ondersteund
Charts, Graphs, Drill Downs Sorry, hebben we niet Ja, inderdaad erg fraai!
Veresite kennis Microsoft Word en PL/SQL Microsoft Word, PL/SQL, BI Publisher Template Builder, Acrobat tools, Scriptura, XML, XSD, XSLT, XSL-FO, XML-Spy
Installatie Eenvoudig Ingewikkeld